doniraj

Позивамо Вас на отварање изложбе 

БИЈЕНАЛЕ УМЕТНИКА ВРАЊА 2015. 

 

уторак, 29. децембар 2015. у 19 сати 

 

Народни Музеј Врање је 1995. године обележио отварање Галерије изложбом "СВи - уметници Врања".  Оваква колективна изложба ликовних уметника који су рођени, живе, или су на неки други начин везани за Врање је одмах заузела стално место у излагачком програму Галерије и приређивана је првих десет година рада сваке године у децембру под називом "Новогодишњи салон" а потом сваке друге, под називом "Бијенале уметника Врања" који носи и сада. Ово је 5. бијенале, изложба на којој ће бити изложена дела 50 аутора.  

Реализацију изложбе је помогао град Врање финансијски подржавши пројекат Снежане Радивојевић Петровић, историчара, управника Галерије Народног музеја и Мирјане Јовановић, историчара уметности, кустоса Галерије, на основу јавног конкурса за доделу средстава и суфинансирање пројеката из области културе и уметности. 

На овогодишњем Бијеналу у комисији за избор радова и доделу награда су били Проф. др Срђан Марковић, председник, Радмила Влатковић, историчар уметности и Ненад Ристовић, магистар сликарства, чланови. Жири је прву награду доделио Светиславу Славковићу Кајзеру за слику "Сећање", "изведену суптилним сликарским поступком у коме је консеквентно извршена транспозиција визуелних сећања и времена у којем живи". Двојици аутора је додељена друга награда: Зорану Петрушијевићу Зопу за слику "Композиција", "изведену сигурним и консеквентним сликарским поступком у духу његове ликовне поетике" и Небојши Николићу за дело "Композиција", "у коме је смело ушао у проблем савладавања и артикулације материје".

Радно време

Народни музеј 

 

од понедељка до петка 8 - 15 h

викендом није отворен за посетиоце

Галерија

понедељком 8 - 15h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 10 - 14 h

Кућа Боре Станковића 

понедељком 8 - 15 h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 9 - 13 h

Контакт

  Пионирска 1, Врање, Србија
  017/424-018
  017/424-018
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Где се налазимо ?

Пријави се - вести на и-мејл