doniraj

Народни музеј Врање Вас позива

на отварање изложбе 

ИЗ СОБЕ У КУТИЈУ

Александра Ђорђевића 

дипломираног сликара из Врања 

 

уторак, 22. март 2016. у 19:30 сати 

Мала сала Галерије Народног музеја 

 

 

ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА АЛЕКСАНДРА ЂОРЂЕВИЋА "ИЗ СОБЕ У КУТИЈУ" 

За прилику ове специфичне изложбе Ђорђевић нам представља његово лично реаговање на будући изложбени простор галерије.  Уметник предметно у виду акумулације различитих форми одговара на специјалност задатог простора. Његови цртежи преносе нам субјективни осећај (не)могућности успостављања дистанце између (изложбених) површина и посматрача; уметности и живота, предмета и ствари. 
Александар, изложбеном концепцијом на особен начин проблематизује могућност аутономности/отворености галерије/уметности као објекта и институције галерије у односу на спољна пулсирања града. То постиже на начин визуелног засићења различитим апстрактним формама које су физички опипљиве. Њихово дејство доноси нам атмосферу у уметности познату као "страх од празног простора" (horror vacui), али и дубљих друштвених конотација. Па ипак, читав утисак бива релаксиран и олакшан пулсирајућим колористичким сензацијама које парирају дводимензионалности монохромних скица по зидовима галерије. 
Читање овог рада и генерално изложбе остаје отворено у јавном простору галерије и оног што називамо "не-местима". С друге стране, дефинисање појма отворености треба тумачити у сваком смислу, у смислу да је свако добродошао да реагује, и да пун осећај лежи у оку сваког од посматрача. Број асоцијација једнак је броју оних који одлуче да се задесе у простору и могу изражавати специфичне односе између центра и маргине, града некад и сад, осећаја тескобе и осећаја испуњености...Остаје на вама.

Радно време

Народни музеј 

 

од понедељка до петка 8 - 15 h

викендом није отворен за посетиоце

Галерија

понедељком 8 - 15h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 10 - 14 h

Кућа Боре Станковића 

понедељком 8 - 15 h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 9 - 13 h

Контакт

  Пионирска 1, Врање, Србија
  017/424-018
  017/424-018
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Где се налазимо ?

Пријави се - вести на и-мејл