doniraj

У оквиру фестивала PIANO SUMMER 2016.  у Галерији Народног музеја ће се сваког радног дана одржавати курс клавира . Предавач је Мајкл Лесли, концертни пијаниста из Минхена. 

 

 

Мајкл Лесли (Michael Leslie), пореклом је из Аустралије, а живи и ради у Минхену као концертни пијаниста. Не спољни сјај, него у истој мери виртуозна интерпретација као и из музке произилазећа порука композитора су његова мисија, обавеза и једини критеријум. Леслијеве интерпретације Бахових, Бетовенових и Шубертових дела важе за праву посластицу међу познаваоцима музике. Његово извођење одише самовољним карактером, неупоредиво је верно детаљу, зрело и продорно, што код већине данашњих виртуоз можемо узалудно тражити. 

Лесли је већ за време студија на Конзерваторијуму у Сиднеју наступао са водећим оркестрима у Аустралији, где је, на пример, премијерно извео Први клавирски концерт Беле Бартока. Као студент чувене пијанисткиње Розл Шмид на Високој школи за музику у Минхену осваја престижне награде: 1. награду такмичења свих немачких академија и 3. награду на интернационалном ARD такмичењу. 

Током богате музичке каријере био је и професор на Royal Academy of Music and drama (Glasgow), Jehudi Menuhin School (London) i Richard Strauss Konservatorium (Munchen). 

Радно време

Народни музеј 

 

од понедељка до петка 8 - 15 h

викендом није отворен за посетиоце

Галерија

понедељком 8 - 15h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 10 - 14 h

Кућа Боре Станковића 

понедељком 8 - 15 h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 9 - 13 h

Контакт

  Пионирска 1, Врање, Србија
  017/424-018
  017/424-018
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Где се налазимо ?

Пријави се - вести на и-мејл