Градски одбор СУБНОР-а Врања и Народни музеј Врање 

Вас позивају на представљање књиге 

СРБИ И РУСИ КРОЗ ВРЕМЕНА 

аутора Велимира Р. Булатовића

 О књизи ће говорити: 

др Дејан Антић, рецезент 
др Иван Бецић, рецезент
проф. др Марко Атлагић, рецезент 
проф. Оливера Ђорђевић, лектор 
проф. Велимир Булатовић, аутор 

Водитељ програма промоције - Мирољуб Миша Стојчиић, проф. 

У културно-уметничком делу програма учествоваће: 

Мали руски хор Гимназије "Бора Станковић" Врање 
Марко Шћепановић, гуслар из Београда 
Слободан Јовановић, солиста 

 

Петак, 20. октобар 2017. у 18 сати 

 

Из рецензије: 

"Појава сваке књиге из било којег подручја људских односа представља посебан догађај, а када се појави књига која која сагледава српско-руске односе, као што је књига "Срби и Руси кроз времена", онда то представља изузетан догађај. 

Већ дуже време осећа се недостатак једне књиге, која би на јасан начин обрадила српско-руске односе кроз прошлост. Тај едостатак великим маром уклонио је Велимир Булатовић књигом "Срби и Руси кроз времена". Књига је још интересантнија, јер представља посебну вредност за два братска народа, српски и руски, народ исте крви, истог језичког корена, приближно истог писма, приближно исте културе и исте антифашистичке оријентације...

Сигуран сам да ће ова књига красити витрине, не само Срба и Руса, него и сваког оног ко жели да упозна културе и историјске односе ова два братска народа."

Проф. др Марко Атлагић 

           

           

           

Догађају су присуствовали господин Алексеј Морозов, аташе за културу руске Амбасаде, народни посланици господин Ненад Митровић и господин Славиша Булатовић, градоначелник Врања господин Слободан Миленковић, заменик градоначелника Врања господин Ненад Антић, председник Скупштине града господин Дејан Тричковић, мајор 4. бригаде Бојске Србије господин Мирослав Стојановић, начелник Пчињског управног округа господин Срећко Пејковић, представници Градске управе, директори јавних предузећа и установа и велики број заинтересованих грађана Врања. 
О књизи су говорили рецензент др Дејан Антић, лектор професор Оливера Ђорђевић и аутор. У име организатора је говорио председник ГО СУБНОР-а Врања, Стојан Младеновић. 
У културно-уметничком делу вечери посетиоци су имали прилику да чују Мали руски хор Гимназије, гуслара Марка Шћепановића и солисту Слободана Јовановића. Програм је водио Мирољуб Стојчић. 
После промоције, за присутне је приређен коктел.

 

 

Радно време

Народни музеј 

ЗБОГ РЕСТАУРАЦИЈЕ НИЈЕ ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИОЦЕ

 

Галерија

понедељком 8 - 15h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 10 - 14 h

Кућа Боре Станковића 

понедељком 8 - 15 h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 9 - 13 h

Контакт

Где се налазимо ?

Пријави се - вести на и-мејл