Позориште "Бора Станковић" Врање и Народни музеј Врање 

Вас позивају на отварање изложбе  

50 ГОДИНА ГЛУМЕ 

о животу и професионалном раду Ивана Бекјарева 

Изложба је део фестивала "37. Борини позоришни дани" а 

на отварању ће говорити наш познати глумац редитељ и професор лично 

 

Суботa, 21. октобар 2017. у 20 сати 

 

Иван Бекјарев је дипломирао глуму на Факултету драмских уметности у Београду. У дугој и плодној каријери огледао се са подједнаком успехом у свим жанровима и едијима, одиграо више од 120 улога у позоришту, снимио више од 40 филмова у Србији, бившој Југославији и иностранству, као и велики број ТВ серија, био радио и ТВ водитељ и аутор. Најчешће је играо у Југословенском драмском позоришту где је 33 године био члан и дугогодишњи првак. Као гост је играо главне улоге и у осталим београдским еатрима, а такође ии у више других позоришта у Србији.
Добитник је великог броја  награда и плакета: Октобарска награда Београда, награда "Нушићевих дана" за животно дело глумцу-комичару, два "Златна ћурана" на Данима комедије у Јагодини, "Златни смијех" на Данима сатире у Загребу, Награда Југословенске кинотеке за допринос филму...победник је на Фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну...

Од оснивања је редовни професор глуме на Академији уметности у Београду, а глумом и режијом се и даље активно бави. Током 16 година је био уметнички директор и селектор Међународног фестивала монодраме и пантомиме у Земуну. 

Савез драмских уметника Србије објавио је 2004. године монографију "Иван Бекјарев" 

                       

                      

                       

Са отваеања:

Уводну реч директора позоришта Ненада Јовића прочитао је глумац Марко Петричевић, након чега се присутнима обратио аутор. Изложбу је потом отворио градоначелник Врања Слободан Миленковић. 

 

 

Радно време

Народни музеј 

ЗБОГ РЕСТАУРАЦИЈЕ НИЈЕ ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИОЦЕ

 

Галерија

понедељком 8 - 15h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 10 - 14 h

Кућа Боре Станковића 

понедељком 8 - 15 h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 9 - 13 h

Контакт

Где се налазимо ?

Пријави се - вести на и-мејл