Позивамо Вас на отварање изложбе 

НАЈЛЕПША ЗЕМЉА 

и пројекцију филма 

РАЗВОЈНИ ПУТ РУСКОГ ГЕОГРАФСКОГ ДРУШТВА 

Изложбу ће отворити Др Мирољуб А. Миничић 
редовни професор Географског факултета Универзитета у Београду 
директор Руског географског друштва у Србији 

 

Среда, 20. јун 2018. у 19:30 сати 

 


Фото конкурс Руског географског друштва "Најлепша земља" је медијски пројекат широких размера посвећен очувању дивље природе Русије и васпитањубрижљивог односа према животној средини преко уметничких фотографија. Конкурс је први пут организован 2015. године, а од 2016. године одржава се једном годишње. У правилима креативног такмичења нема ограничења у односу на старосну доб или место становања учесника. Главни услов је да фотографије морају бити снимљене само на територији Русије. 
На конкурсу 2016. године је учествовало 23 хиљаде руских и страних фотографа, који су послали око 110 хиљада снимака. Најстарији учесик је имао 87 година а најмлађи свега 5. 
Фотографије су разматране у следећим номинацијама: "Народи Русије", "Свет у нашим рукама", "Најлепша земља", "Пејзаж", "Животиње", "Птице", "Макросвет", "Подводни свет", "Црно-бела природа", "Млади фотограф", "Наслеђе које нестаје", "Света Русија", "индустријски пејзаж", и Награда - "Симпатије публике". 
Радове учесника су оцењивали Председник Руског географског друштва Сергеј Шојгу, као и познати фотографи и ствараоци из области културе, фотограф Сергеј Горшков, генерални директор Првог канала Константин Ернст, генерални директор Музеја Московског Кремља Јелена Гагарина, режисер Тимур Бекмамбетов. Како би гласање било непристрасно, избор радова је био анониман - прегледајући фотографије чланови жирија су могли да виде само снимке без имена аутора. Свако ко је желео могао је да се нађе у улози жирија - најбоља фотографија у номинацији "Награда - симпатије публике" бирала се путем отвореног гласања на сајту пројекта photo.rgo.ru.
 

Радно време

Народни музеј 

ЗБОГ РЕСТАУРАЦИЈЕ НИЈЕ ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИОЦЕ

 

Галерија

понедељком 8 - 15h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 10 - 14 h

Кућа Боре Станковића 

понедељком 8 - 15 h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 9 - 13 h

Контакт

Где се налазимо ?

Пријави се - вести на и-мејл