Позивамо Вас на отварање изложбе

РАДОСТ, СРЕЋА, ИНТЕЛЕКТ И ЕНЕРГИЈА

у организацији Концепта и Културфорума
укојој учествују Ново доба и Матријаршија

Пројекат је подржан од стране града Врања на конкурсу за суфинансирање пројеката из области културе и уметности за 2018. годину 

Понедељак, 24. децембар 2018. у 19 сати 

 

        

Изложба Радост, срећа, интелект и енергија у организацији Концепта и Културфорума у којој учествују Ново доба и Матријаршија, окупља групу уметника којој између осталих припадају Милош Петровић, Александар денић, Александар опачић, Радован поповић, Данијел Савовић, Бојан Ђорђевић, Горан стојчетовић, Bernharda Xilko, Jokšin Šijan, Igor hofbauer, Anna Ehrlemark, Нина Буњевац, отворена је 24. децембра 20118. у Галерији Народног музеја у Врању. 

Ново доба је фестивал посвећен стрипу и сродним уметничким формама, а у претходних девет година постојања постао је део карактеристичне мреже, како фестивала, тако и радионица и независних културних центара који делују на сличним пољима, окупљајући представнике домаће али и иностране андерграунд сцене. Паралелно, мрежа малих издавача, фестивала и аутора из региона а и шире, под називом Фијук, тежи повезивању и јачању већ постојећих веза, као и представљању рада организација и појединаца из области стрипа, уметности и музике. Са седиштем у Земуну, њена врата су отворена бројним припадницима андерграунд културе, којима је омогућено да тамо раде на властитим и заједничким пројектима. 

Откад је настао 2014. године, аутономни културни центар Матријаршија окупља ауторе неинституционализоване и несврстане уметности уметности у својеврсну дефрагментизовану мрежу која на себи својствен начин генерише специфичне визуелне и музичке праксе кроз надасве несвакидашу комуникацију са публиком. Иако Матријаршија неретко одступа од дефиниција као што су структура и форма, она обухвата поменути фестивал Ново доба као и мрежу дистрибуције Фијук. Поетички и жанровски тешко одредиво, стваралаштво Матријаршије посвећено је препознавању кодова друштвених улога и структура не би ли се омогућило њихово даље рекомбиновање те рашчлањивање у циљу јачања неконвенционалних видова уметности и поимања истих.

Радно време

Народни музеј 

ЗБОГ РЕСТАУРАЦИЈЕ НИЈЕ ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИОЦЕ

 

Галерија

понедељком 8 - 15h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 10 - 14 h

Кућа Боре Станковића 

понедељком 8 - 15 h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 9 - 13 h

Контакт

Где се налазимо ?

Пријави се - вести на и-мејл