Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са
Народним музејом Врање и Јавном библиотеком „Бора Станковић“ 
организује

Инфо дан о програму Креативна Европа

 

Четвртак 28. фебруар 2019. у 13 сати 

У циљу адекватног информисања културне јавности о програму и конкурсној процедури, односно како на најлакши начин обезбедити финансијску подршку кроз у оквиру програма, говориће Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија.
Презентација је намењена представницима установа и организација у култури из градова и општина на југу Србије – руководиоци и запослени у музејима, позориштима, библиотекама, архивима, културним центрима и другим установама културе и организацијама цивилног друштва.
Позивамо све заинтересоване представнике установа и организација у култури из Врања и околине да искористе прилику да сазнају више о смерницама конкурсних позива који ће бити расписивани током године: приоритетима програма, условима за конкурисање и специфичним питањима која се односе на досадашње учешће Србије у програму.
Догађај је уједно и прилика да се разговара о потенцијалима пројектних идеја установа и организација из Врања и околине за остваривање европске сарадње у оквиру програма Креативна Европа.

Програм догађаја:
13.00 – 13.45 Представљање програма Креативна Европа, Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија 
13.45 – 14.00 Пауза 
14.00 – 14.30 Питања и дискусија

Креативна Европа је главни програм Европске уније за културу за подршку пројектима у култури установа и организација из различитих европских земаља. Програмом се подржава остваривање европске сарадње, иницијативе превођења и промоције књижевних дела европских аутора у Европској унији и шире, оснивање мрежа које омогућавају конкурентност и међународну делатност културног и креативног сектора, као и оснивање платформи за промоцију младих талената, њихових дела и пројеката. Деск Креативна Европа Србија је имплементационо тело програма Креативна Европа, оформљено у оквиру Министарства културе и информисања Републике Србије. Задатак Деска је пружање подршке установама културе и организацијама цивилног друштва у Републици Србији које желе да обезбеде учешће у програму Креативна Европа.

Радно време

Народни музеј 

ЗБОГ РЕСТАУРАЦИЈЕ НИЈЕ ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИОЦЕ

 

Галерија

понедељком 8 - 15h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 10 - 14 h

Кућа Боре Станковића 

понедељком 8 - 15 h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 9 - 13 h

Контакт

Где се налазимо ?

Пријави се - вести на и-мејл