Град Врање и Народна библиотека "Бора Станковић" 
Вас позивају на отварање 

II БОРИНИХ КЊИЖЕВНИХ ДАНА  

Уводна реч: директор Библиотеке Зоран Најдић
Свечано отварање: градоначелник, др Слободан Миленковић 

Промоција књиге "Заблуда светог Себастијана" 
аутора Владимира Табашевића (Нинова награда 2019) 
модератор Јасмина Радојичић, уредница књиге у 
издавачкој кући "Лагуна" 

 

Четвртак, 21. март 2019. у 19 сати

Манифестацију у организацији Града Врања и Јавне библиотеке "Бора Станковић", која ће трајати три дана, отворио је градоначелник Врања др Слободан Миленковић.  Како је рекао, "Врање носи Борн ген и завичај његове књижевности." "Врање и Бора су нераскидива целина. Творац нове књижевне школе, зачетник симболистичког духа у српској приповеци, Бора је наш град ставио у светски књижевни простор".
Отварање и прво вече "Бориних књижевних дана" који се по други пут организују у част славног писца, било је обележено промоцијом књиге "Заблуда светог Себастијана" Владимира Табашевића, добитника НИН-ове награде за овај роман.
Бавећи се у свом роману, кроз причу о рату деведесетих на просторима бивше Југославије, балансом између онога што је је човек у непосредном односу са другим људима, у својој социјализованој појавности, и онога шта верује за себе да јесте када изађе из конвенција, ритуала и обавеза које има као члан друштва, односно проблемима добра и зла у човеку који често залута између онога што мисли да показује насупрот ономе што верује да јесте, Табашевић нас приморава на озбиљну самокритику пре него што своје грешке олако припишемо околностима или духу времена.

 

Радно време

Народни музеј 

ЗБОГ РЕСТАУРАЦИЈЕ НИЈЕ ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИОЦЕ

 

Галерија

понедељком 8 - 15h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 10 - 14 h

Кућа Боре Станковића 

понедељком 8 - 15 h

од уторка до петка 8 - 20 h

викендом 9 - 13 h

Контакт

Где се налазимо ?

Пријави се - вести на и-мејл